Мястото на старите коли не е по тротоарите

Старите коли по тротоаритеМъжете най-често отказват да се разделят със старата си не работеща кола, която отдавна е спряла да им служи вярно по време на път. В България почти пред всяка жилищна кооперация се намира поне една такава кола, която е обрасла с растения, а атмосферните условия са заличили дори малкото останал чар у тях. Чудите  ли се, защо все още собствениците им държат тези коли? Защо, при положение, че нямат никакви ползи вече от тях, все още грозят паркинга или градинката? А вие притежавате ли такова превозно средство?
Ако не планирате да поправите стария си автомобили, замисляли ли сте се тогава защо изобщо го държите? Всъщност, този гниещи навън автомобили са адски вредни за околната среда. В някои случаи изоставения автомобил е по-вреден дори от редовно употребявания. Останалата и пресъхваща с времето акумулаторна киселина, масло или гориво отделят постоянно вредни емисии във въздуха с течение на месеци и години. Най-правилното решение за стария ви автомобил е да го дадете за преработка на фирма търгуваща с коли за скрап. В днешни времена металът става все по-ценен ресурс. Цената му е крайно задоволителна и със сигурност ще бъдете доволни от сделката. В такъв случай състоянието на колата ви не е от голямо значение. Колата ви така или иначе ще се разглоби и ще бъде претопена. Това е идеален начин да припечелите бързи пари, за сметка на нещо, което отдавна сте описали. Когато предадете стария си автомобил на фирма за скрап, която притежава необходимите документи и съответни лицензи, вие може да бъдете сигурни, че всички компоненти от колата ви ще бъдат рециклирани правилно, в полза за производството на нови коли или други части със съдържание на метал.
Разходите за паркинг и евентуални данъци на колата са още съвсем логични причини да се отървете от старата си кола.
Да предположим, че сте крайно зает човек и старата изоставена кола на паркинга пред вас вече дори не ви прави впечатление. С последното гасене на двигателя тя е прекъснала своето съществуване за вас. А може би не желаете да си цапате ръцете или нямате време, което да отделите, за да уредите сделката около продажбата на автомобила ви за скрап? Някои фирми са помислили и за това. Ако потърсите пунктове или фирми, изкупуващи коли за скрап в интернет, ще видите, че има много такива, които предлагат в услугите си и извозване на стария ви автомобил до пункта за изкупуване на скрап. С едно позвъняване от ваша страна ще дойде екип, който ще се погрижи за ненужния на никому автомобил. В края на краищата е възможно тази привилегия да е за сметка на крайната цена, за която ще продадете колата си, но все пак, кой припечелва пари само с едно позвъняване по телефона?
Остава само уреждането на документацията, с която вие трябва да докажете, че автомобила е наистина ваш, а от пункта за изкупуване на метали да ви докажат, че той със сигурност ще бъде унищожен.
Надявам се, че аргументите посочени по-горе са били достатъчни, за да ви убедят, че да притежавате стар автомобил, който отдавна вече не карате е не само излишно, но и много вредно.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *