Мечтаният автомобил (част 2)

От тогава насам автомобилът се развива и модифицира. Вече не използваме манивела, за да потегли има скоростен лост, някои даже и него усъвършенстваха и направиха карането на кола още по – лесно начинание.

Относно дизайна, той представлява първото нещо, което виждаме от автомобила, първото впечатление. Цвят, лъскавина, броня и всичко останало. Една кола може да ви вземе дъха с начина, по който изглежда. С всяка година дизайнът става все по – странен, по – модерен. И всичко това няма граници, тъй като живеем в ерата на модификациите и разработките. След външния вид, идва ред и на характеристиките – мощ, устойчивост, надеждност, удобство. Разработени през годините бяха редица модели на двигатели, като последната приумица на изобретенията е те да са напълно екологични и да се използват вместо гориво алтернативни източници, като водород и електроенергия за захранване. Устойчивостта, като всичко останало също е подложена на иновации. Използват се по – здрави материали за направата на автомобилите, като преди да влезе в масово производство се подлага на множество изпитания, дали е напълно годна, за да бъде експлоатирана. Всичко това се изследва и резултатите се анализират, като при евентуални допуснати грешки, дори и най – малките, цялата работа се връща в стартова позиция, тъй като сега всяка грешка е фатална.

Днешно време не само мъжете използват колите, затова производителите са помислили и как една жена да се чувства комфортно в тях. Проектирани са по – елегантни и удобни коли, при които мощността не е на преден план, а недеждността. Всеки човек иска неговата кола да се идентифицира със собствената му идентичност, затова днешно време автосалоните предлагат богато изобилие на цветове и модели, задоволяващи вкуса на клиентите.

Най – новата мода са еко колите. Те се захранват изцяло по екологичен начин – чрез водород и електроенергия. Тези автомобили се характеризират с доста провокативен дизайн и както можете да се досетите, имат висока цена, правещи ги недостъпни за всички. Като всяко ново нещо на пазара се очаква цената им да спадне до две – три години и така всеки един от нас да може да се възползва от загрижените за околната среда автомобили. Естествено се очакват и други модернизации в насоката на транспорта. Обновяват се моделите на автобуси и мотори. Целта е освен иновациите към нови екстри, всички транспортни средства да не вредят на околната среда.

През годините автомобилът непрестанно се усъвършенства като основната идея е да бъде по – полезен за човека, дали това обаче е така съществуват спорни мнения по въпроса. С цялото си изящество, той се превърна в неизменна част от живота ни. Мечтаният автомобил е този, който си купим с трудно спечелени пари и с много надежди. Не е нужно да е най – красивият или най – скъпият, нужно е просто да ни осигури надежност и удобство, за да бъдем себе си с него. След време автомобилът няма да е този, който го познаваме сега. Може би ще може да ни слуша и да разговаря с нас, а може би и ще изпълнява допълнителни функции. Никой не знае. Само може да предполагаме какъв ще е след време, затова преди да си купите някой нов, снимайте стария. Може би това ще е последният път, когато видите такъв.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *