Магазин или автоморга за покупка на авточасти

Много стари и непотребни коли отиват в автоморгата. Станали ненужни, няма смисъл да събират прах по гаражите или да замърсяват допълнително улиците. Ако имате такава кола по – добре я предайте, така ще получите допълнително пари и ще се отървете от нея. Не си мислете, че стигнала до моргата колата намира своя край. Всяка кола се преглежда внимателно като здравите части се отделят за препродажба.
Един от вечните проблеми на шофьорите е развалената кола. Мисълта за закупуване на нова част се появява веднага когато автомонтьорът казва, че има лоша новина. Ако е една ще е добре. Обикновено всеки ремонт излиза солен – колкото по – скъпа е колата, толкова по – вече хвърлени пари за поправка.
Тези, които могат да си го позволят, предпочитат чисто нови авточасти, които уж гарантират по – голяма издръжливост и качество.

Тези, които са наясно, че няма значение дали е нова частта, предпочитат да закупят по – евтина такава от някоя морга. Предимствата са, че ако се окаже дефектна или се появи някакъв проблем няма да съжалявате толкова, защото похарчените пари ще са по – малко. Няма гаранция, че частта, която ще закупите чисто нова ще пасне идеално или че няма да покаже някакъв дефект. Всичко е до късмет. Именно поради тази причина повечето хора предпочитат по – евтините части втора ръка. Тъжен факт е, че дори ако имате проблем с колата и я закарате на сервиз, никой не ви гарантира, че ще ви сложат нова част, но със сигурност ще ви таксуват такава.
Ако не сте горд собственик на кола последен модел сериозно се замислете кой е по – изгодният вариант за вашия джоб. Избирайки авточасти втора ръка няма да навредите на автомобила си, а просто ще спестите някой и друг лев.За предпочитане е, ако сами ще си ги търсите да разгледате няколко морги, преди да вземете решение.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *