Какво да правим със старата си кола?

Няма как да не ви е направил впечатление фактът, че през последното десетилетие бизнесът с автомобили са разраства все повече и повече. И това е абсолютно нормално, имайки предвид  до каква степен превозните средства са навлезли в нашето ежедневие. Вече всеки втори има шофьорска книжка, а с нея идва и необходимостта от личен автомобил. И така ние експлоатираме оптимално нашите коли, до настъпването на момент, в който се налага да ги оставим, поради някаква повреда или нещо друго. След това започваме  да си търсим друг автомобил, дали нов, или втора ръка, разбира се, това зависи от индивидуалните финансови възможности на всеки. Не след дълго, обаче и него го сполетява същата участ и отново купуваме нов. Ето защо бизнесът с коли никога няма  да замре.  В крайна  сметка остава въпроса какво  да правим с предходния автомобил?

Какво се стара кола

Някои  го съхраняват в гаража или пред блока си, с надеждата, че ще все някога пак ще могат да го изкарат на пътя.

Други от своя страна не желаят, или нямат средствата  да закупят нова кола, поради което  виждат решение на проблема си в евентуален ремонт.  Не редки са случаите, при които  ефектът от него е временен. Това, от своя страна води до все по – чести закъсвания по пътищата и повторни ремонти. В един хубав момент, ако тези хора решат да направят равносметка на парите, които са дали за поправки, ще осъзнаят, че всичко е било безсмислено пилеене на средства и закупуването на нова кола би им коствало много по – малко, в сравнение с поредния ремонт.

Проблемът със старите превозни средства има едно съвсем просто решение и за разлика от посочените по – горе алтернативи, няма да ви отнеме нито  време и пари, нито пък пространство. Най – разумното в такава ситуация е да предадете непотребната си кола за скрап.  По този начин ще се отървете от ненужната вещ и ще освободите повече място в гаража си,  а заедно с това ще спечелите и пари. Колкото и да не ви се вярва,  днес предаването на стари уреди  скрап е компенсирано доста солидно. Така че, предприемайки подобни мерки относно амортизираното си возило, ще се сдобиете със стабилен начален капитал за нова кола.

Преди да се спрете на конкретна фирма, която се занимава с изкупуване на коли за скрап, желателно е да направите малко проучване. Разберете дали е легализирана и какви услуги предлага. Така  не само ще сте сигурни, че няма да ви измамят, но и има възможност те да поемат разноските по транспортиране на автомобила от дома ви до съответния пункт. В повечето фирми, изкупуващи коли за скрап това е част от услугите и не се заплаща. Така че вие ще сте облагодетелствани и в този аспект. Още по – добре би било, ако и предлагат помощ при отписването на моторното превозно средство от КАТ. Помислете, преди да се спрете на конкретна фирма. От вас зависи колко ще спечелите от стария си автомобил. Предавайки го за скрап, не губите нищо, освен куп стари железа, а за сметка на това сте и добре обезщетени. Освен всичко вие ще сте полезни и за опазването на околната среда. Ако дадете непотребното си возило за скрап, ще спомогнете за добив на ценни суровини. Така ще се намали значително първичното им добиване, което буквално руши планетата.  Избирайки да пласирате вашата кола за скрап, ще сте полезни не само за себе си, но и за опазването на планетата.

Rate this post

One thought on “Какво да правим със старата си кола?

  1. На колко лева да се надявам от Вашата фирма за Лада 2107

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *