Значението за рециклирането на металите

Времето, когато всеки трябва сериозно да се замисли за опазването на нашата планета, е дошло. Рециклирането на боклука е един от най-добрите начини за това. Ако всеки човек рециклираше всеки отпадък от ежедневието си, което може да се подложи на този процес, това щеше да донесе огромни ползи за околната среда. Рециклирането от скрап е един от най-важните процеси за рециклиране, който се използва широко в някои части на света, а в други трябва темпото да нарасне. Рециклирането на металиМатериали за скрап има в почти всяка индустрия – например стъклени бутилки, буркани, картони, алуминиеви изделия, вестници, консерви и много други. Въпреки това, има неща, които не могат да се рециклират, защото това може да доведе до последици за в бъдеще. Такива са контейнерите за токсични отпадъци, маратонки, стиропор и керамика.

Големите метални предмети като метали от кораби, автомобили, радиатори и други, могат да се рециклират много ефективно. Процесът на рециклиране е напълно екологичен и през последните години алуминий, месинг, мед и различни други метали се рециклират много активно в много страни. Освен това много хора събират отпадъци от населените места, след което сами ги пренасят до пункта за скрап. Всъщност този бизнес предлага висока печалба, като същевременно помага за опазването на околната среда. Метали като желязо, алуминий стомана в момента се нареждат сред най-рециклираните материали по целия свят. С помощта на съвременните технологии тези метали се топят и се превръщат отново в качествена стока, която се използва за изцяло нови продукти.

Последните статистики сочат, че в момента около 70 млн. тона стомана и желязо се рециклират всяка година. Над 4 млн. тона алуминий биват преработвани ежегодно, а 1,5 млн. тона мед минават през процес на рециклиране. Ако тези метални отпадъци не се преработват, над 184 млн. куб. м. от площта на земята ще бъдат запълнени с боклук. Увеличението на рециклирането на метали за скрап има и други предимства за околната среда – опазват се 74% вода, замърсяването на въздуха намалява с 86%, а икономията на природните ресурси се оценява на 90%.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *