Еко коли

Еко автомобилите са ново поколение автомобили, напълно разработени в полза, както на обществото, така и на природата. Те са интересни и модерни и имат реалния шанс да станат част от нашето бъдеще. Отвърдилите се на пазара компании вече са разработили и свои модели еко коли.Дори и еко колите отиват за скрап

Колите на бъдещето няма да използват бензин, като по този начин се намалява драстично замърсяването на околната среда. Веществото, което ще задвижва „зелените” автомобили е водородът, който вместо отровни газове, ще изпуска в атмосферата само вода. Мерцедес вече овявиха, че продават от новите модели.
Други варианти за еко колите са тези с електричество, метанол, природен газ и други. Тези алтернативи са изключително полезни, тъй като освен че са по – екологосъобразни са и по – евтини. Лошото в случая е че не всички ще могат да се възползват от тези еко коли, тъй като ще бъдат с висока цена. Като всяко ново нещо и еко колите ще достигнат до достъпна цена. Очакват се проекти не само за коли, но и за автобуси и мотори, движещи се чрез алтернатива на горивата. Друг проблем, който ще бъде разрешен е свързан със задръстванията. Така когато трафикът е натоварен няма да се замърсява допълнително околната среда, което ще се отрази и на човешкото здраве. Много изследвания показват, че именно в по – големите градове, за които прахът и мръсотията са познати до болка, жителите страдат по – често от хронични заболявания.

Единственото, на което можем да се надяваме е, че еко автомобилите ще навлязат бързо на пазара и скоро цената им ще бъде достъпна за всички. Освен основната им задача за по – чист въздух, те ще бъдат удобни и икономични дори и на основната си суровина.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *