Как да се сдобиете с метали в началото на бизнеса си?

Ако сте решили да започнете бизнес с метали за скрап, то първият сигурен източник на такъв вид отпадъци могат да бъдат автосервизите и всякакви места за ремонт на автомобили. Затова се постарайте да спечелите собствениците.

Добив на желязо в начало на кариератаКогато отидете на конкретното място, запознайте се с работниците и кажете, че изкупувате стари метали. Помолете ги да ви насочат към началника си или други отговорни лица. Трябва да говорите професионално и стегнато. Когато кажете думата „скрап”, има вероятност собственикът да ви погледне с насмешка (а ако не го направи, тогава това е първият ви клиент).  Ако това се случи, започнете директно с цените. Кажете директно за конкретните метали какви цени предлагате. Много хора, занимаващи се с бизнес със скрап, споделят, че това им е помогнало да привлекат нови клиенти. И ако все пак собственикът ви откаже, благодарете му учтиво, дайте му визитна картичка и си тръгнете с усмивка.

Друг източник на метали може да се окажат собствените ви съседи. Можете да тръгнете да ги питате един по един дали нямат стари или счупени метални вещи, които не използват и биха ви ги дали. Има много хора, които с радост биха дали стари метални отпадъци на други хора, само и само да се отърват от тях. Пуснете и обява в местния вестник. Колкото повече хора знаят за вас, толкова повече ще върви бизнесът ви.

Трябва да проверявате за метали навсякъде. На сметищата могат да се намерят огромни количества метали – като се започне от автомобилни части и акумулатори, косачки, стари компютри, резервоари, бойлери… Списъкът продължава. Когато кажем, че металът е навсякъде, значи имаме предвид буквално навсякъде.

Има и добри начини за сдобиване с автомобили за скрап. Ако се огледате в различните квартали, ще видите много коли, които не са в изправност по една или друга причина – спукани гуми, липса на регистрационни номера и др. Собствениците им не знаят какво да правят с тях и просто са ги оставили да стоят. Ако ги потърсите лично и им предложите пари срещу това да вземете старото превозно средство с цел рециклиране, много от тях биха се съгласили с радост на такава сделка. В такива случаи също оставяйте визитка – със сигурност тези хора ще разкажат на приятелите си и те ще го имат предвид и възможността да ви потърсят, е много голяма.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *