Старите коли и високите цени на горивата

От равносметката за последните години можем да усетим колко много са се променили нещата. С всяка изминала година се появяват нови продукти, но все по – малко хора могат да си ги позволят. Дори най – елементарните неща вече подлежат на обмисляне, а няма перспектива положението да се оправя.

Икономическото ни състояние е меко казано трагично. Само се огледайте. Според проучванията средностатистическият българин е подобрил живота си, печели повече и има по – големи амбиции от преди. Реално според средностатистическия българин това е пълна лъжа. Въпреки, че повече хора купуват имоти и коли не означава, че финансовото ни положение се е подобрило. Обяснението е просто – хората искат да са сигурни поне в покрива над главата си, а доколкото за колите колко от „новите” такива са всъщност отдавна негодни коли в родната си държава. И нашата мила родина на практика се явява бунището на Западна и Централна Европа, където всичко с изтекъл срок на годност намира ново приложение.

По улиците на повечето градове у нас можете да видите стари коли, на по над десет години, а дори и в столицата можете да се натъкнете на цели находки и не става дума за реставрираните стари модели. Всъщност, чудно е как още такива автомобили са в изправност. Ами колко средства струва поддържането на този „лукс”? Със сигурност повече от себестойността му. А колко ли струва зареждането на тези коли, като се има предвид разхода им на гориво. Скоро горивото ще удари трите лева за литър и положението за собствениците на тези машини ще стане страшно. Изгледи да се намалят цените на природните горива няма, въпреки че това нямаше да е чак такъв проблем, ако заплатите бяха малко по – високи, защото тогава и средностатистическият българин щеше да може да си позволи нова кола. Но има време, може и да стане чудо.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *