Видове метали за рециклиране

Скрапът е понятие за голямо разнообразие от материали с възможност за рециклиране. Въпреки че много хора разбират термина „скрап” като излишни и непотребни метални части, тази индустрия е много просперираща в много страни по света.

Металът е идеален материал за рециклиране, което предлага редица предимства и ползи. Някои от тях са, че различните видове метали намаляват значително необходимостта от минното дело, производствените разходи за фирмите за производство на метал, както и предлагат висококачествени метални продукти по целия свят. За разлика от други рециклиращи материали като пластмаса и хартия, металът е източник на материал, който няма да се разгради дори и след преминаване на процес на рециклиране многократно.

Обикновените пунктове за скрап са готови да приемат всякакви видове метали, които след това се рециклират и се използват отново за производство на нови продукти. Но има депа за скрап, които приемат само определен вид метал, докато други са склонни да вземат и черни, и цветни метали.

Така обикновено се разделят металите, които се рециклират – черни и цветни. Цветни са всички метали, различни от желязо и стомана. В тази категория спадат олово, цинк, мед, хром, никел, мед, титан, алуминий (в това число кутии и фолио). Тонове цветни метали се рециклират всяка година от процесори, които след това се предават на фабрики, леярни и др. от този бранш.

Черните метали – желязо и стомана могат да бъдат открити в голямо количество в автомобили за скрап, кораби, домакински уреди, железопътни релси, стоманени тръби и други подобни.

От двата вида метали, цветните се смятат като по-доходоносни, докато черните се оценяват на по-ниска стойност.

Ако разполагате с метали за скрап, най-добрият вариант, което можете да изберете, е да се свържете с най-близкото депо за скрап по телефона или чрез интернет, както и да разберете какви видове метали се приемат, чрез което понякога може да се окаже, че избягвате излишно пътуване. Особено важно е да се обадите предварително, ако имате голямо количество метал за натоварване, който желаете да изхвърлите.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *