Как да печелите пари от бизнес с мед?

Като ваПриходи от скрап с меджен материал в автомобилите, електрически уреди и мобилните телефони, медта е сред най-търсените ценни метали днес. Като се има предвид това, бизнесът с изкупуване на мед за скрап е много потенциален и може да донесе добра печалба. Особено сега, когато ресурсите на такъв метал са доста оскъдни. Как да правите пари от мед за скрап?

Първо, трябва да разполагате с достатъчно ресурси от мед. Създайте свой пункт и събирайте метала от различни източници. Като често използван материал, медта може да бъде намерена на много места, например в електрически кабели и тръби.

Дори собственият ви дом може да бъде добър източник на мед. Откажете се от неизползваемите или счупени електрически уреди като стари телевизори, микровълнови печки, климатици… Медта се среща чест и в декоративни домакински предмети като полилеи и свещници. Може да се намери и в медни чайници, тенджери и автомобили. Така че ако имате такива предмети и те не са ви от полза, нека те не седят вкъщи. Превърнете ги в печалба.

Електрическите инсталации са най-популярният източник на медни проводници, които също могат да бъдат продадени на добра цена. Отстраняването на тези проводници става чрез обикновен макетен нож, но отнема доста време и може да бъде скучна задача. Въпреки това, можете да се справите с нея по време на ежедневни дейности като гледане на телевизия например.

Ако обиколите района около вкъщи, също може да намерите източници на мед. Отбийте се при комшиите и ги питайте дали нямат някакви стари и непотребни медни предмети, които не им трябват. Много хора смятат такива предмети за боклук и дори биха щастливи да се отърват от тях и да ви ги дадат.

Бъдете приятелски настроени към собствениците на цехове, електротехниците, водопроводчиците и други хора, които се занимават с метали. Редовното събиране на такива отпадъци от тях ще ви помогне, защото това означава сигурен и постоянен източник на скрап. Не забравяйте и да поставите табели във вашия район, с които да известявате, че събирате мед за скрап. Това също може много да ви помогне.

След като съберете солидно количество метали, сортирайте ги в зависимост от типа. Цените варират според вида и качеството на скрапа.

Предлагането на по-добра цена за мед за скрап е един от най-важните фактори в този бизнес. Направете проучвания в интернет, които да ви помогнат да получите информация за цените на медта. Познаването на цените за метални отпадъци ще ви помогне в бизнеса и ще позволи да увеличите доходите си.

Rate this post

One thought on “Как да печелите пари от бизнес с мед?

  1. Уважаеми колеги,
    разполагам със собствена методика за вземане на представителни проби от скрап от цветни метали,обработка, анализиране в акредитирани лаборатории по европейски стандарти и представяне на краен резултат за съдържанието на мед и др. метали.
    По желание на клиента се предоставя и рапорт от сертифицирана организация.
    GSM за връзка : 0888854020
    дипл.инж.См.Мерджанов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *