Give a Car – благотворителна фирма за рециклиране

Фирмата за скрап в София

Чували ли сте за Give a car? Ако четете вестници и списания, или пък гледате предавания за автомобили, най-вероятно ще се сетите за това. Give a car е фирма със социална насоченост, ориентирана в бизнеса с автомобили за скрап. И по-точно казано – тя приема превозни средства за скрап и всяка част от приходите от дейността и отиват за благотворителност. Доста странен метод за благотворителност, нали?!

Социалната ангажираност на Give a car е насочена в две посоки – от една страна фирмата помага на планетата, рециклирайки по най-екологичният начин негодните за употреба автомобили, от друга – извършва благотворителна дейност.

Абсолютно всяка кола има някаква стойност, независимо дали е в изправност или е подходяща единствено за скрап. Give a car позволява на всеки, който желае да дари автомобила си, да го направи. Точно като стара вещ, която давате по време на благотворителните кампании. Целта е много проста – да се съберат максимално много пари за благотворителност и автомобилът да бъде рециклиран по възможно най-екологичния начин.

Това наистина е страхотно, но много хора биха подходили към идеята за дарение на автомобил за скрап резервирано. Звучи като нещо, което е с много по-голяма значимост от това да дариш стара книга в помощ на домовете за сираци. Въпреки това, ако се замислим, ще платим повече пари за застраховки и данъци на автомобила си, който държим в неизправност, отколкото ще загубим ако го предадем безвъзмездно за благотворителност. Затова по-изгоден е вторият вариант – може да нямаме никаква печалба от това да го предадем за скрап, но поне той не стои в гаража в неизправност, а ние да плащаме за него.

Ако този метод за благотворителност не е широко популярен, то това е заради съзнанието на хората. Първо трябва отвътре да осъзнаем, че благотворителността не е нещо, от което трябва да печелим, а е дейност,  чрез която помагаме на по-бедните, на околната среда, а от там и на себе си.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *