Стъпки как да се разделите със стария си автомобил

Колата отива за скрапБез значение колко обичате старата си кола, вероятно ще дойде моментът, когато трябва да се разделите с нея. Превозните средства също се амортизират и не са вечни. В един момент автомобилът ви започва да ви създава проблеми като преждевременно износване на частите или постоянни повреди, което започва да ви струва скъпо. В такъв случай трябва да помислите за начин, по който да изхвърлите автомобила си отговорно и максимално екологично. Затова ние ще ви предложим един списък със стъпките, които трябва да предприемете, когато се разделяте със старата си кола.

1.         Убедете се, че наистина е дошъл моментът, в който трябва да кажете „сбогом” на колата си. Идеята, че трябва да изхвърлите стария си автомобил, може да се окаже трудно решение, и то не е от тези, който винаги може да се направят с лека ръка. Но ако той е бил част от пътен инцидент, катастрофа или друго произшествие, то решението става лесно – колата се предава на пункт за скрап за автомобили, защото в повечето случаи ще трябва да се вложат прекалено много пари, за да бъде вкарано превозното средство отново в изправност.

2.         След като вече сте взели решението да изхвърлите колата си, възниква въпросът за парите. Вие бихте искали по-голяма сума за автомобила, с който сте пътували години наред, защото не искате да се разделяте с него. Естествено, това е разбираемо и при добър късмет можете да получите задоволителна оферта.

3.         Следващата стъпка е да се разберете с фирмата за скрап относно прибирането на колата. В тази точка влизат часът, денят и мястото, когато ще пристигнат работниците за автомобила ви.

4.         Последната стъпка е идването на компанията за колата ви и заплащането от страна на служителите за нея. На място вие трябва да представите необходимите документи, а след предаването й да занесете регистрационните номера в КАТ, където се отбелязва, че колата вече не е в експлоатация.

Както виждате, да се отървете от стария си автомобил не е толкова трудно. Трябва само да следвате горепосочените стъпки. След това можете да се сдобиете с по-нов и съвременен автомобил.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *