Мъж шокира служителите на склад за вторични суровини

Преди няколко години навлезе идеята за използване на преработени суровини. Този процес на повечето хора е познат като рециклиране. Главно на метода се подлагат четири вида материали – стъкло, хартия, пластмаса и метали. У нас не е много развито общественото рециклиране на битовите отпадъци, тъй като за целта са необходими големи финансови инвестиции в специализирана техника, включваща както машини за извърщване на самата дейност, така и за извозване. Затова пък процесът е главната дейност в складовете за скрап на коли, но за съжаление там могат да бъдат рециклирани в повечето случаи само металите.

Решен да изкара малко пари, мъж от София решава да продаде наличното си старо превозно средство. „Когато се обади попита само каква е процедурата, дали е необходимо той да транспортира старата машина до нашия офис”, разказва служителката, която изобщо не  е предполагала какво я очаква. Тя записала адреса на клиента и изпратила екип, който да пребере колата, след което следвало оценка и договаряне и за сумата, която щял да получи.

Когато шофьорът на фирмата пристигнал на адреса не подозирал на какво щял да бъде свидетел. Мъжът, който е бил на около 60 години, e поканил служителя, за да му покаже от къде да извози колата. Когато слушителят влязал не можел да повярва на очите си. „В гаража имаше четири стари коли, такива каквито вече не можеш да видиш по улиците и един микробус. Когато го попитах коя от колите трябва да пребера той ми каза всичките. Беше много странно, тъй като знаех, че само една кола трябва да извозя, а не четири с един микробус.”

Когато шофьорът позванил на колежката си, за да я попита колко коли трябва да транспортира и тя останала в недоумение от случващото се. Били пратени още коли, които да извозят колите за скрап. Всички очаквали някакво обяснение от възрастния човек защо иска да даде всичките стари коли и най – вече от къде ги има толкова много. Тъй като преди години бил запален по автомобилите, мъжът от София си закупил няколко, като сред тях са модели на Лада и Шкода.

„Бяхме учудени как може да е държал толкова много коли в гаража си, без да ги е продал досега. Може би е чакал момент, в който и той ще изкара някой лев от тях” смее се собственика на склада за скрап. „Така или иначе ние сме именно, за да помагаме на хората да се отърват по – лесно от старите машини и освен това правим добро на природата”. Възрастният мъж взел и доста добра сума за всичките си стари и ненужни коли. Явно някои хора и във време на криза знаят как да печелят пари. Докато цените на металите са все още високи, няма смисъл хората да пазят старите си коли в гаража, милеейки за минали времена.

Очаква се интересът към колите за скрап да се увеличи и хората масово да продават старите си коли. Важното е да може максимално да се изчислят улиците от изгниващите и неизползваеми коли и други превозни средства, които само пречат, както на трафика, така и на природата.

 

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *