Камбана свита от ром и предадена за рециклиране

Открадната камбана и предадена за рециклиранеПреди броени дни в Софийското село Бусманци се разигра истинска тирада пред очите на няколко случайни граждани. В селото отдавна има построена църква, която хората обичат и посещават по време на празничните дни. Едва ли някой си е мислил, че може да стане свидетел на нещо подобно.

Злополучният ден е четвъртък и понеже е през работната седмица в храма няма никой, освен божия служител. Влиза мъж от ромски произход, който е облечен добре и се представя като част от Софийската епархия. Според думите му той е нает като чистач и е бил пратен да почисти камбаната. Свещеникът и за момент не се съмнява в думите му и му показва къде се намира камбаната. „Мъжът ми каза, че няма нужда да стоя при него и че като си свърши работата ще дойде при мен за някакъв подпис. Изобщо не съм се съмнявал в намеренията на младежа. Освен това той си показа раницата, в която имаше някакви препарати. Зарадвах се на помощта му и го оставих да си върши работата.”- разказва божия служител.

Старецът започнал да се съмнява след като изминали цели два часа, а младежът не се върнал. „Реших да видя как се справя, защото се забави много. Когато отидох в камбанарията, него го нямаше, а също и самата камбана”. В същия момент в храма се събрали няколко души, които видели как мъж натоварил камбана в едно ремарке,покрил я с найлон и заминал. Очевидците били шокирани как може да бъде открадната цяла камбана през деня.

Според полицията крадецът е наистина нагъл, щом е посегнал върху църковна вещ. Няколко часа след започналото издирване, камбаната била намерена в пункт за рециклиране. Още няколко часа по – късно и самият мъж бил задържан. Той е от малцинствата, на 24 години от град София. Пред прокуратурата признал, че е откраднал камбаната, защото от нея можел да изкара пари.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *