Най – честите заблуди при продажбите

Забубите от коли за скрапВие имате стара кола, която събира прах и гние в гаража ви? Искате да се отървете от нея, но все не намирате време и нерви да се захванете с това? Преди да сте събрали смелост да го направите, ние ще ви дадем няколко препоръки и насоки като развенчаем някои доста често срещани заблуди за пунктовете за коли на скрап.
Първата и най – известна заблуда е свързана с транспортирането на колата ви от вашия дом до пункта. Това е напълно безплатна услуга, така че не би трябвало да ви искат пари, за я извършат. Разбира се намират се и некоректни фирми или просто некоректни служители, затова един съвет преди да изберете с коя фирма да работите внимателно разгледайте предложенията. По – добре е да отделите няколко минути сега, отколкото после да си плащате за невниманието.
Следваща по известност е заблудата свързана с материалите, от които е направена самата кола. Всъщност можем да разделим този въпрос на две. Първо вярно ли е, че само металите могат да бъдат преработени. Отговорът е не. На рециклиране могат да бъдат подложени различни видове материали – стъкла, пластмаса, метали и хартия. Ако ви обесняват, че понеже само металите ще се рециклират, цената, която ще получите за автомобила ще бъдат по – ниска, не се съгласявайте. Ще бъдат рециклирани всички части на колата, които са сред по – горе посочените. Другият въпрос, свързан с материалите е, дали понеже колата е стара, за нея ще бъде заплатено по – малка сума. Това не е задължително, дори напротив. Някои от старите коли са изработени от значително повече метал от новите и цената им ще е по – висока. Сега производителите на нови коли залагат повече на по – леките материали като алуминий или преработена стомана. От друга страна, това което липсва в старите е, че при новите се използват малки количества благородни метали, които пък компенсират тежкия метал. Няма определена стойност за всяка марка автомобили, затова можете да се консултиране със специалист колко ще ви излезе старата кола.
Идва ред на абсурдните заблуди, които наистина будят повече смях, отколкото нещо друго. Крайните песимисти могат да ви заблудят с идеите си, следват няколко такива. Пунктовете на коли за скрап прибират сравнително здрави коли, поправят ги и ги използват за лични нужди като запазват регистрационните номера на собственика. По този начин, ако се извърши някакво нарушение собственика ще бъде потърпевшият. Това няма как да стане, тъй като собственик вие сте задължен да минете първо през КАТ и да подадете документи, че спирате въпросното превозно средство от движение. А относно поправянето и ползването на старите коли от служителите, не би трябвало да се случи, тъй като уважаващите се компании държат служителите им да бъдат професионалисти и да спазват определените правила. И последната, но не и по важност заблуда е, че от няколко части се сглобява един здрав автомобил. Това е абсолютно невъзможно, поради няколко факта. Първият и най – важен рециклирането минава под строг контрол и дълъг набор от документи. Съществуват толкова много различни модели коли, че евентуалното събиране на всички части е реално невъзможно. И друг важен фактор е, че в България на рециклиране се подлагат само коли, които не могат да се използват по предназначение. Тъй като не сме сред най – богатите нации, няма човек, който ще се откаже от сравнително здравата си кола, за да получи някой и друг лев от рециклиране. Всички ние сме били свидетели как се поправят многократно стари, почти разпаднали се и изгнили коли, за да могат техните собственици да ги ползват по – дълго време и да не си купуват вече нужната за тях нова кола.
Възможно е да чуете и далеч по – смешни и глупави заблуди относно пунктовете за скрап, затова преди да поемете тази стъпка се запознайте по – подробно със ситуацията на пазара.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *