Нов бизнес на пазара или „всяко чудо за три дни”

Все повече и повече реклами и обяви заливат вестниците и интернет, някои, предлагащи нов дом, нова работа, дори нова любов. Ако редовно разглеждате изданията сигурно ви е направило впечатление, че са се появили и нов вид реклами. Това са обявите за предаване на коли за скрап. Новият и явно бързо набиращ скорост бизнес  с колите за скрап не се посреща с особено доверие от страна на клиентите. Но пък за сметка на това, рискуващите предприемачи и тези, залагащи на иновациите приеха идеята с голям интерес.

Основната идея на този бизнес е закупуването на стари и неизползваеми автомобили и тяхното преработване. Тези от вас, които сега чуват за тези пунктове или за самата им цел ще поясня какво включва именно това преработване. Всъщност този процес се нарича рециклиране и представлява преработка на вече използвани материали и превръщането им в „нови” суровини за производство в различните индустрии. Главно на този метод се подлагат пластмаса, хартия, стъкла и най – вече метали. Очакваме технолигиите да се развият още повече и да се разшири гамата на материали, които ще могат да се рециклират.

В обектите, където се събират и обработват колите има специализирани машини и техника, за да се осъществи дейността. Разбира се, това, с което разполага самата фирма, зависи и от нейната големина. Има по – малки, които не разполагат с техника, която обработва цялата кола, както и много големи, които предлагат повече услуги. Основните услуги, които всички фирми трябва да предлагат са безплатното транспортиране от вашия дом до техния склад; служителите трябва да ви обеснят какви са процедурите за спиране на превозното средство; ако има части от колата ви, които още могат да се използват се премахват и се продават за части втора употреба; рециклиране на поне 60% от цялата ви кола. Естествено, в зависимост от големината на фирмата, услугите се увеличават. Хитрите предприемачи инвестират в развитието на бизнеса си, защото той тепърва ще се развива у нас.

В чужбина, особено в по – развитите страни, управляващите отдавна са се погрижили да дадат зелена светлина на бизнеса с колите за скрап. Главната причина е, че именно чрез него ще бъдат преработени старите и ненужни коли, които пречат не само на собствениците си. Чрез рециклирането на старите машини, ще се и помогне на каузата за по – зелена планета. Както всички знаем старите коли замърсяват най – много околната среда като изпускат повече количества отровни емисии в атмосферата. Тези, които са отдавна изоставени по улиците и около жилищните зони гният напразно и пречат както на гледката, така и на безопастността на околните.

Дали складовете за скрап ще получат мястото си на пазара ще разберем много скоро. Дали ще съумеем всички ние да се възползваме от уникалния шанс, който ни предлагат и ще бъдем полезни на света, дори това да е съвсем малко. Или цялата тази шумотевица и прекрасна идея ще замре, още в зародиш. Единственото, което можем да направим е да чакаме или да действаме. В крайна сметка ако решите да предадете старото возило за скрап няма да е безвъзмездно. Ще получите добра сума взависимост от количество материали, които могат да се рециклират, така че се възползвайте от офертата. Преди да решите да предадете колата, ви съветваме да разгледате внимателно предложенията на различните фирми и да изберете тази, която ще е най – изгодна за вас. Преди да подпишете каквито и да са документи внимателно ги прочетете. Трябва да знаете, че задължително трябва да спрете возилото от движение и това се извършва в КАТ. Бъдете много внимателни и предпазливи, за да може да останете доволни накрая. И не забравяйте, нищо не губите ако се разделите със старата и ненужда кола.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *