Жандармерия тараши ромска махала

Тарашат ромитеВчера в Петрич от полицията и жандармерията тарашиха цялата ромска махала. Също така с униформените в квартала влязоха и едни от най-добрите експерти от всички институции в страната, както и кметът на южния град Вельо Илиев.
Квартала беше блокиран от патрули на МВР Петрич, бяха проверени всички коли и каруци които бяха в квартала. През първите минути на акцията полицаите съставиха около десетина акта, за шофиране без документи и за не платени застраховки гражданска отговорност. Проверката като цяло не беше само за това, тя обхващаше всички незаконно построени къщи и гаражи, незаконното вързване към ЕЛ. и ВИК мрежите, придобити по бракониерски начин дърва и наличието на нерегистрирани в общината и НАП пунктове за изкупуване на вторични суровини. От полицията казаха, че проверката ще продължи още три дни.
От жандармерията са искали по продължителен период за проверките, но им казаха, кмета на южния град заяви, че това е невъзможно. Всички резултати от тази голяма проверка ще бъдат казани в петък. От енергото казаха, че ще пратят служители да прекъснат тока на всички които са се вързали незаконно към тяхната мрежа.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *