Еко мода

Дойде ли модата на пунктовете за скрап? Какво още ще донесе екологичната приумица? Да, това са въпроси, чиито отговори ще разберем много скоро. Според статистиката, през последната година броят на пунктовете за скрап са се увеличили няколкократно. Бизнесът със скрап все повече и повече се развива за сметка на всичко останало. Каква е причината на този феномен и доколко ефективно ще се окаже рециклирането?Еко при автомобилите

Проблемите, свързани с околната среда се увеличават с всяка минута, а техните решения изглеждат все по – недостижими. С откриването на озоновата дупка цялата политика, насочена към екологията се промени. На преден план е екологосъобразието, дори тази тема се отрази и в кулинарията. Така се появиха и друг тип хора, за които екологията стана начин на живот.

Но дали като всяко ново нещо и това ще отшуми след три дни просто трябва да почакаме и ще видим дали тези зелени идеи ще променят всички ни. Дали всеки един от нас ще се замисли и с радост ще предприеме действия, подпомагащи околната среда. Може би утре ще бъдем по – отговорни приятели и съседи, ще разделяме боклука си и ще съдим цветя и храсти в двора си.

Старата и ръждясала от многогодишен труд кола може да намери нов дом в някой пункт за скрап, а след преработка  да придобие и нов вид. Рециклирането ще подпомогне природата, тъй като при реализирането му като процес не се изхвърлят абсолютно никакви вредни вещества във въздуха. Друг плюс, носещ със себе си рециклирането е че именно чрез него ще бъдат използвани повторно изчерпаеми ресурси като различните видове метали. Тъй като не губят своите свойства след преработката те могат да бъдат използвани многократно. Така че ако имате стар автомобил можете бързо и лесно да го предадете до най – близкия пункт за метали и така да станете част от бъдещия по – добър свят.

Темата не се изчерпва само с рециклирането на различните видове материали и метали. Каузата се подкрепя също от водещите производители на автомобили. Те разработват нови проекти за автомобили, напълно безвредни за околната среда. Целта се реализира чрез специални системи, които ще задвижват автомобила не както е при болшинството леки коли с гориво, а с водород. Простият газ ще спести милиони тонове вредни отпадъци в атмосферата, тъй като след неговото използване ще се отделя само чиста вода.  Друг вариант за въздух без вредни газове е въвеждането и използването на специални акумулатори, захранващи се с ток. Идеята също е сред нововъведените, но за жалост реализирането й ще отнеме време, също така и средства. Дори и да се произведат достатъчно количества еко коли те ще бъдат с висока и не за всички достъпна цена. На нас обикновените хора ни остава само надеждата, че цената както на всичко ново ще спадне при започване на масово производство и ще можем да станем и ние част от зелената планета. Фактът, че възможните за рециклиране материали са много благоприятства и отвърждаването на този процес, тъй като няма да се изисква голям набор от машини за рециклирането на различните материали. Въпреки че минават през различни операции крайния ефект е един и същ – по – чиста природа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>