Демонтаж

Скрапа се явява един от най-ценните суровини, който се използва в много отрасли и различни производства. От голямо  значение за фирмите занимаващи се с рециклиране и изкупуване на скрап е да използват рационално получените наличности. В много случаи при несъобразяване с това правило възникват много разходи и проблеми.Скрапа се демонтира

Пътят от началото и до края на целия процес въобще не е кратък. След пристигането на скрапа в депото започва най-основната задача. Демонтажа на метала се явява и едно от най-сложните задачи, при който се изисква и професионален подход. Някои фирми, които се занимават с рециклирането на скрап, и не разполагат с необходимите за услугата средства следователно не могат да  гарантират за професионално решаване на проблема.

Методите на демонтажа се различават в зависимост от вида на метала. При разглобяването на метални хангари е необходим плазмотрон. Чрез него, под голямо температурно налягане, с помощта на струя разрязва метала, като масло. При необходимите условия и професионализъм, средно голям метален хангар се разглобява само за няколко часа. Това се получава и с получените коли за скрап.

При демонтажа на скрап, трябва да се подхожда внимателно, тъй като не всички получени части са за разглобяване. Има случаи, в които при разглобяването на метални конструкции са необходими и подемни машини. Демонтажа при такива условия протича по-бавно, тъй като всички части се разглобяват поотделно.

Разглобяването на метални конструкции може да е и много по-рискова. Това са случаите, когато предназначената конструкция се намира на високо надморско равнище. В такива ситуации е необходим не само опит с разглобяването и но и малко умения по алпинизъм. Помощните средства за изкачване и ремъците трябва да са внимателно проверени, за да се избегнат инциденти. Има случаи, в които предпазните мерки не се спазват.

При добиването на скрап под земята, са необходими машини, които да копаят под земята. Това са багери, които са създадени да улесняват демонтажа, в по-малки пространства.

От примерите по-горе следва да се потвърди, че изкупуването и рециклирането на скрап е много изгодно икономическо средство.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *